Váš košík je momentálne prázdny!
Penne s kuracím mäsom a mascarpone
Zostalo ti doma zvyšné kuracie mäso, klobáska alebo mascarpone? Alebo len hľadáš rýchly a chutný recept na skvelý obed alebo večeru? Penne s kuracím mäsom a mascarpone je tou pravou voľbou! Tento jedinečný pokrm spája jemné kuracie mäso, výraznejšiu klobásku, paradajky a lahodný krémový mascarpone, čím vytvára ideálnu kombináciu chutí, ktorá si získa každého. Rýchla príprava a bohatá chuť a využitie rôznych surovín – to je to, čo urobí tento recept tvojím obľúbeným. Tento recept je unikátny aj v tom, že každú zo surovín (okrem cestovín), môžeš pokojne aj vynechať.
- Čas prípravy: 15-20 minút

Ingrediencie (2 porcie):
- • 200g penne cestovín
- • 50g kuracích pŕs
- • 50g klobásky
- • 4-6ks cherry paradajok
- • pór
- • 50g mascarpone
- • 100ml pamodoro
- • olivový olej, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, jarná cibuľka
Postup:
Na panvici si opeč klobásku, nech ti pekne pustí tuk. Opečenú klobásku vezmi z panvice a na výpeku orestuj kuracie prsia. Môžeš pridať aj trošku olivového oleja. Keď máš prsia orestované, klobásku vráť a pridaj čerstvé paradajky a jarnú cibuľku. Ak nemáš, môžeš použiť klasickú. Medzitým si nezabudni dať variť vodu na cestoviny.

Po 1-2 minútkach pridaj pomodoro omáčku (môžu byť pokojne aj pasírované paradajky) a nakrájaný pór. Pridaj soľ a čierne korenie. Nechaj variť aspoň 5 – 6 minút.

Mascaropne:
Ak sa ti omáčka zdá hustá (záleží aké máš pomodoro, resp. pasírované paradajky), môžeš podliať vodou, v ktorej sa varia cestoviny. K tejto omáčke je ideálne použiť krátke cestoviny, do ktorých sa pekne „zamotá“ omáčka. Najlepšie sú penne, rigatoni, fusilli, atď. Do omáčky pridaj mascarpone. Mascarpone sa väčšine spája s dezertami, no ver mi, je to topka do cestovín. Urobí omáčku lahodou a dodá jej unikátnu chuť.

Omáčku miešaj, kým sa ti mascarpone pekne nerozpustí.

Ešte tvrdé cestoviny (aspoň 2-3 minúty pred uplynutím doby varenia) vyber z hrnca priamo do omáčky a nechaj v nej dovariť. Nasiaknu tými úžasnými chuťami z omáčky. Ak je to potrebné, pridaj jednu-dve naberačky vody, v ktorej sa cestoviny varili. Môžeš pridať čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej alebo poprípade dochutiť soľou či čiernym korením.

Servíruj priamo z panvice do hlbokého taniera. Ako ozdobu môžeš zvoliť petržlenovú vňať, jarnú cibuľku či hoblinky parmezánu. Keďže je už v omáčke mascarpone, čo je tiež syr, ja už veľa parmezánu nepridávam, aby mi zbytočne neprekrýval tú lahodnú chuť.
Penne s kuracím mäsom a mascarpone je vynikajúcim spôsobom, ako prekvapiť rodinu alebo priateľov jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Vieš takto tiež využiť rôzne suroviny, ktoré ti zostali po sviatkoch alebo oslavách, ktoré na prvý pohľad vôbec nevyzerajú harmonicky. Vyskúšaj tento recept a zisti ako to skvele funguje!
Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.
Pridaj komentár